LINJEN LEVER! – Rittävling

Information till skolor och lärare i Vasa

 

Vår förening har nöjet och äran att bjuda in dig och dina elever till höstens evenemang: festseminariet i slutet av oktober och rittävlingen – LINJEN LEVER!

Rittävlingen startar så fort skolorna börjar.

Rittävlingen hyllar undervisningen i teckning/bildkonst i Vasa. Konstföreningens ritskola grundades för 80 år sedan 1942. År 1992 kommunaliserades ritskolan och har sedan dess varit en del av den grundläggande konstutbildningen.

Med vänlig hälsning

Aimo Nyberg

Bildkonstlärare, pensionerad

Styrelseledamot i Vasa konstförening

 

INSTRUKTIONER FÖR LÄRAREN

TID: 15 augusti – 30 september 2022

Kontaktperson Aimo Nyberg 050 3308540

 

  1. Lämna in din skolas tävlingsritningar under vecka 39, det vill säga 26–30 september till TAIKON
    Adress: Östra Kaserntorg 7–9, Kasernen 11
  1. Packa väl! Lämna paketet på Taikons RETURBORD med påskriften LINJEN LEVER!
  2. Skriv på förpackningen:Avsändare (lärarens namn) och returadress: (ritningarna kommer att returneras i början av november)

 

I utvärderingskriterierna betonas:

Efter ålder (fyra serier) och ritarens iver och skicklighet att använda traditionella ritverktyg för att presentera sina idéer på sitt eget personliga sätt. Snygghet i valet av ämne är ett plus. Ämnen kan vara:

  1. observationsritningar (lokala föremål, egna observationer etc.) eller
  2. fantasiteckningar!

 

VARJE konstverk ska ha ritarens signatur på bildsidan.

Tejpa eller limma INFORMATION OM DELTAGAREN på baksidan av konstverket:

Ritarens namn, ämne eller namn på arbetet, skolan och klass/åldersgrupp

Notera! Endast 1–3 arbeten/deltagare är tilllåtna!

 

Vasa konstförening delar ut stipendier den 29 oktober 2022 under festseminariet.
Konstföreningen förbehåller sig rätten att bestämma antalet av och beloppet på stipendierna som delas ut.

Tidigare ritskole-/bildkonstskolelever och 2 styrelseledamöter i föreningen är välkomna att ingå i juryn. En utställning av tävlingens arbeten kommer också att ställas ut i Taikons lokaler från 11:e oktober till 4:e november 2022.

INFORMATION OM DELTAGARE (läraren kopierar mera vid behov)
Limmad/tejpad på baksidan av varje ritning som skickas till tävlingen.

 

KONSTNÄRENS NAMN ______________________________________________________

 

VERKETS TITEL ____________________________________________________________

 

SKOLA OCH KLASS _________________________________________________________

Grundskola: årskurser 1-3    årskurser 4-6    årskurser 7-9   gymnasiet /andra stadiet

Lisää artikkeleita

Vuosikokous 4.4. 2023

Jäsenkirje 1/2023 lähtee maaliskuun alussa, sähköpostilla sekä paperikirjeenä niille, joilla ei ole s-postia, tai eivät ole vielä halunneet s-postiaan yhdistykselle ilmoittaa. Vuosikokouksen asiakirjat löytyvät 6.3. alkaen JÄSENILLE alasivulta. Kirjautumiseen käytetään s-postia ja salasaana. Ole yhteydessä (Tarja Hautamäki tai Aimo Nyberg), jos Sinulla ei vielä ole

Lue lisää

Mielipide Vöyrinkaupungin konepaja-alueen kaavoituksesta

Vaasan taideyhdistys keskusteli kokouksessaan 30.11. 2022 Wärtsilän alueen mahdollisuuksista edistää Vaasan kaupungin taide- ja kulttuuritoimintaa tulevaisuudessa. Yhdistyksen kannanotto   Vaasan kaupungin kaavoitus Vöyrinkaupungin konepaja-alue (ak1125) Wärtsilän laaja ja monipuolinen alue aivan kaupungin sydämessä tarjoaa loputtomasti mahdollisuuksia monien kulttuurin tilatarpeiden ratkaisemiseen Vaasassa. Kaupunginkirjasto aivan Wärtsilän alueen

Lue lisää

Piirustuskilpailun tulokset

Juhlaseminaari oli onnistunut kokonaisuus   Elisse Heinimaan kuvaesitys avasi silmiämme ymmärtämään kuinka tärkeää lasten ja nuorten taidekasvatus onkaan. Piirustuskilpailun palkintojen jako oli palkituille ja koko yleisölle mieleen jäävä kokemus. Väliaikatarjoilu pelasi, ja päivän päätteeksi kuultu Antti Haaviston vetämä paneelikeskustelu seitsemän alan osaajan kanssa oli erittäin

Lue lisää

Innostutko Sinä kuvataiteesta?

Olet sydämellisesti tervetullut kaikille avoimeen ja maksuttomaan juhlaan Kansalaisopisto Almaan 29.10.2022 klo 12–16.   Tilaisuuden järjestää Vaasan Taideyhdistys. Vaasan Taideyhdistyksen piirustuskoulun perustamisesta 80-vuotta. TAIKON 30-vuotta.   Juhlassa palkitaan lapsille ja nuorille järjestetyn piirustuskilpailun VIIVA ELÄÄ – LINJEN LEVER parhaat.   Paneelikeskustelua vetää toimittaja Antti Haavisto,

Lue lisää