Taiteilija poseeraa teostensa keskellä kukkia kädessään

Mari Törmän teoksissa tanssivat värit

Black Wall Galleryssa avautui heinäkuun lopulla Vaasan Taiteilijaseuran kokelasjäsen Mari Törmän näyttely, jossa vierailijaa tervehtii värien iloinen kirjo. Akryyli- ja akvarellimaalaukset tanssivat gallerian seinillä samalla kun hillityn arvokkkaat keramiikkaveistokset seuraavat lattialta seinäryijyjen ilakointia maalausten välissä.

Keramiikkaveistoksia

Kolmisen vuosikymmentä sitten Törmä halusi kokeilla jotain uutta ja löytää itselleen luovan harrastuksen. Aikuisopiston keramiikkakurssilla hän jäikin heti keramiikkakoukkuun ja tie johti nyt esillä olevaan, ensimmäiseen yksityisnäyttelyyn Black Wall Galleryssa.

Maalaamiseen hän tarttui kolmisen vuotta sitten äitinsä kuoleman jälkeen. Surutyö pakotti ottamaan pensselin käteen ja kädet vain tekivät joka ilta.

 

– Olen melkoisen varma, että äitini tuon puoleisesta kehotti minua tähän. Hän uskoi tekemiseeni aina kaikkein eniten, kertoo Mari.

Alun perin Mari Törmä opiskeli pukuompelijaksi. Sieltä juontaneekin taito näyttelyteosten kolmannen materiaalin, lankojen käyttöön. Riemukkaat ryijyt ovat näyttelytilan katseenvangitsijoita eivätkä jätä ketään kylmäksi.

 

Musiikki ja tanssi inspiroivat luovassa työssä. Tanssi tekee iloiseksi ja musiikkia kuunnellessa Törmä näkee värejä ja muotoja.

 

Näyttelyn avajaisissa hän solmi letit niskan taakse ja maalasi elektronisen tanssimusiikin soidessa yhden kappaleen mittaisen abstraktin teoksen, joka arvottiin avajaisvieraiden kesken. Teoksen voitti Noel Prinkkilä.

Tanssi välillämme -näyttely on avoinna Black Wall Galleryssa 22.7. –14.8.2022.

 

Kuvat, video ja teksti: Tarja Hautamäki

Lisää artikkeleita

Nuoret vaasalaiset kuvataiteilijat-haastattelusarja, osa 1: Ia Kuula

INNOSTUSTA, INTUITIOTA JA ROHKEITA KOKEILUJA   Iloinen ja puhelias kuvataiteilija Ia Kuula (s.1989) ottaa minut vastaan ekokauppa Ekosopissa, jossa hän päivisin työskentelee, ja jonka hän myös omistaa yhdessä miehensä kanssa. Kuulan taiteilijuus näkyy Ekosopissa: kaupan seinällä huomion vangitsee Kuulan värikäs teos nimeltä Moder jord. Kuula

Lue lisää

Vaasan taidemuseoissa nyt upeat näyttelyt!

Suosittelijana: Aimo Nyberg, kuvataiteen lehtori, eläkkeellä. VTY ry:n hallituksen jäsen. Nyt on Vaasan taidemuseoissa todella hyvä kattaus! Kaikista näistä alempana mainitsemistani näyttelykokonaisuuksista löytyy oma erityinen lähestymiskulmansa, ja jokaisessa näissä näkyy myös taitavien kuraattorien tekemät laadukkaat ratkaisut. Näyttelyt ovat esillä aina alkusyksyyn asti, eli aikaa on

Lue lisää

Taideyhdistyksen viestintää monipuolistetaan

Vaasan Taideyhdistyksen viime kokouksessa perustettu viestintä tiimi /koko yhdistyksen hallitus tavoittelee yhdistyksellemme parempaa näkyvyyttä pian myös uusilla somekanavilla! Lähiaikoina otetaan käyttöön Facebook ja Instagram näiden kotisivujen rinnalle! Myös näiden kotisivujen ajankohtaisuutta halutaan lisätä. Tämän mahdollistaa se, että päivityksiä on nyt tekemässä aikaisempaa useampi henkilö. Otamme

Lue lisää

Yhdistyksen hallitukseen valittiin

17.4.2024 Vaasan Taideyhdistys VTY ry:n vuosikokouksessa valittiin jatkamaan puheenjohtajana Jukka Porola. Hallitus jatkaa entisellä kokoonpanolla yhdellä muutoksella: Pirjo Raution jäädessä pois tilalle valittiin Jennifer Lipkin.  VTY:n hallituksen jäsenet ovat: Tarja Hautamäki, Laura Hellbom, Jennifer Lipkin, Aimo Nyberg, Sirpa Sainio ja Erkki Salminen. Kannanottoja ei tällä

Lue lisää