Viulunsoittajan muotokuva

Maakuntataiteilijan avustuksen saivat Marja Kolu ja Satu Sundén

Pohjanmaan liiton kulttuurilautakunta myönsi maakuntataiteilijan avustukset kuvataiteilija Marja Kolulle (Mustasaari) ja musiikkipedagogi (YAMK) Satu Sundénille (Vaasa). Avustus on tarkoitettu taidetoimintaan, jota tehdään suomen kielellä yhdessä maakunnan asukkaiden kanssa. Maakuntataiteilijan avustukset myönnettiin nyt ensimmäisen kerran.

 

Marja Kolu vetää mosaiikki- ja muotokuvatyöpajoja Vaasassa, Laihialla, Uudessakaarlepyyssä ja Vöyrillä. Yhteistyössä ovat mukana Vaasan Setlementtiyhdistys, Laihian nuoriso- ja kulttuuritoimi sekä Vöyrin ja Uudenkaarlepyyn kirjastot. Työpajoihin voivat osallistua eri-ikäiset ihmiset.

 

Maakunnan palvelutaloissa taas soivat viulut. Satu Sundénin johdolla ikäihmiset saavat kokeilla viulunsoittoa. Ennakkotaitoja ei tarvita vaan ensikertalaisetkin ovat tervetulleita soittamaan. Tavoitteena on mm. olla mukana valtakunnallisen ikääntymistä juhlistavan taide- ja kulttuurifestivaali Armaksen ohjelmatarjonnassa lokakuussa.

 

Kulttuurilautakunnan hakukriteereissä mainittiin, että halukkuus toteuttaa taidetoimintaa poikkitaiteellisesti yhdessä toisen maakuntataiteilijan avustuksen saajan kanssa on eduksi. Vaikka yhteistyötä taiteilijoilte ei ehdottomasti edellytetäkään, jäämme silti mielenkiinnolla odottamaan mitä tuleman pitää.

 

Kolulla ja Sundénilla on kalenterivuosi aikaa toteuttaa työsuunnitelmansa. Molemmat saivat suuruudeltaan 5 000 euron avustuksen.

 

Kuva: SvetlanaKv Pixabaystä

 

TH

Lisää artikkeleita

Yhdistyksen hallitukseen valittiin

17.4.2024 Vaasan Taideyhdistys VTY ry:n vuosikokouksessa valittiin jatkamaan puheenjohtajana Jukka Porola. Hallitus jatkaa entisellä kokoonpanolla yhdellä muutoksella: Pirjo Raution jäädessä pois tilalle valittiin Jennifer Lipkin.  VTY:n hallituksen jäsenet ovat: Tarja Hautamäki, Laura Hellbom, Jennifer Lipkin, Aimo Nyberg, Sirpa Sainio ja Erkki Salminen. Kannanottoja ei tällä

Lue lisää

Vielä ehtii ehdottaa Opistotalolle uutta nimeä

Maasillan kupeessa sijaitseva entinen Opistotalo on muuttunut taiteilijoiden ja kulttuuritoimijoiden työskentelytilaksi. Uuden käyttötarkoituksen myötä rakennukselle saa ehdottaa uutta nimeä. Kaikille avoin nimikilpailu on avoinna 29.2.2024 saakka. Opistotalon tiloissa toimii parikymmentä tekijää kuvataiteen, musiikin, teatterin, elokuvan ja tanssin aloilta. Heillä on käytössään työhuoneita, harjoitus- ja esitystiloja.

Lue lisää

Tervetuloa kuuntelemaan pohjoismaisten taideyhdistysten webinaarisarjaa

Suomen Taideyhdistys toimii osana pohjoismaisten taideyhdistysten (ENAAK – European Network of Art Associations and Kunstvereine) verkostoa. Verkosto koostuu neljästä toimijasta: Ruotsin, Norjan, Saksan ja Suomen taideyhdistyksistä. Vuonna 2024 verkosto aloittaa yhdessä webinaarisarjan, jossa jokainen maa vuorollaan pitää webinaarin valitsemastaan kiinnostavasta aiheesta. Vuoden ensimmäinen webinaari pidetään tiistaina

Lue lisää