Piirretyt kasvot

Pohjanmaan liitto tuki kuvataiteilijoita

Vaasalaiset taiteilijat Cata Ahlbäck, Tuija Arina-Sundelin, Ossi Lehto sekä työryhmä Harri Lehtinen ja Susanna Paavola-Lehtinen saivat Pohjanmaan liiton kulttuurilautakunnalta kohdeavustuksen näyttelyihin, jotka pidetään Black Wall Galleriassa ja Makers’ Galleryssa Vaasassa sekä Galleria Spectrassa Kristiinankaupungissa.

 

Cata Ahlbäck on kuvataiteilija, taidemaalari ja taidegraafikko. Hän tekee suurikokoisia akryylimaalauksia ja pienikokoista grafiikkaa. Grafiikan töissä hän yhdistää valokuvaa ja grafiikan eri tekniikoita kuten monotypiaa ja paperigrafiaa. Teoksissa on usein mukana kierrätysmateriaaleja osana teosta.

 

Tuija Arina-Sundelin on taidegraafikko ja maalari, jota kiinnostaa mm. unen ja todellisuuden väliin sijoittuva rajatila. Hieman surrealistiset työnsä hän toteuttaa eri grafiikan tekniikoilla tai maalaten öljyväreillä. Värit ja tunne ovat tärkeitä elementtejä hänen taiteessaan.

 

Ossi Lehto on taidemaalari, jonka ilmaisutyyli on informalistinen ja expressionistinen, tekniikan ollessa abstrakti akryylimaalaus alustalle joka on naarmutettu epätasaiseksi. Viime vuosina hänen työnsä ovat heijastaneet luonnon kaoottista luonnetta tämän päivän maailmassa, konflikteja, sotia, syrjäytymistä ja turvattomuutta.

 

Työryhmä Harri Lehtinen ja Susanna Paavola-Lehtinen ovat pitäneet jo 20 yhteisnäyttelyä. Lehtinen on kuvataiteilija ja Paavola-Lehtinen on keramiikkataiteilija, jolle mieluisia aiheita ovat ihmishahmot sekä eläimet, etenkin linnut ja hevoset.

 

TH

Lisää artikkeleita

Vielä ehtii ehdottaa Opistotalolle uutta nimeä

Maasillan kupeessa sijaitseva entinen Opistotalo on muuttunut taiteilijoiden ja kulttuuritoimijoiden työskentelytilaksi. Uuden käyttötarkoituksen myötä rakennukselle saa ehdottaa uutta nimeä. Kaikille avoin nimikilpailu on avoinna 29.2.2024 saakka. Opistotalon tiloissa toimii parikymmentä tekijää kuvataiteen, musiikin, teatterin, elokuvan ja tanssin aloilta. Heillä on käytössään työhuoneita, harjoitus- ja esitystiloja.

Lue lisää

Tervetuloa kuuntelemaan pohjoismaisten taideyhdistysten webinaarisarjaa

Suomen Taideyhdistys toimii osana pohjoismaisten taideyhdistysten (ENAAK – European Network of Art Associations and Kunstvereine) verkostoa. Verkosto koostuu neljästä toimijasta: Ruotsin, Norjan, Saksan ja Suomen taideyhdistyksistä. Vuonna 2024 verkosto aloittaa yhdessä webinaarisarjan, jossa jokainen maa vuorollaan pitää webinaarin valitsemastaan kiinnostavasta aiheesta. Vuoden ensimmäinen webinaari pidetään tiistaina

Lue lisää

Hyvää Joulua – God Jul!

Vaasan kirkon keskimmäinen alttaritaulu Paimenten kumarrus saatiin kirkon alttaritauluksi laulujuhlien aikaan vuonna 1894. Alttarin yläpuolella olevan Albert Edelfeltin maalauksen on lahjoittanut Gabriel Revellin leski Amanda Revell. Lähde: Rakennettiin uusi Vaasa, Mirjam Lehtikannon kirjoituksia, toim. Anna-Maija Salo, 1981. Albert Edelfelt on tehnyt vain yhden alttaritaulun, ja

Lue lisää