Kansallisarkisto ja taidekokoelmat yhteisiin tiloihin Vaasassa

Pohjanmaalla aiotaan selvittää sopisivatko Kansallisarkiston Vaasan toimipisteen ja Vaasan kaupungin museoiden kokoelmat samoihin tiloihin. Eri tahot ovat huolestuneina seuranneet Kansallisarkiston toimenpiteitä, joiden toteutuessa Vaasan toimipiste lakkaa vuoteen 2024 mennessä. Pohjanmaan, Etelä- ja Keski-Pohjanmaan maakuntajohtajat ovat jo ehtineet allekirjoittaa asiasta yhteisen kannanotonkin.

 

Pohjanmaan maakuntavaltuuston jäsen Göran Backman Vöyriltä teki marraskuussa aloitteen, että Pohjanmaan liitto valvoisi ja selvittäisi mahdollisuuksia säilyttää arkisto Vaasassa ja että Pohjanmaan kunnat tukisivat Vaasan kaupunkia neuvotteluissa Kansallisarkiston ja opetus- ja kulttuuriministeriön kanssa.

 

Arkistohyllyt

Kuva: Pexels/Pixabay

 

Siitä on jo sovittu, että 500 hyllymetriä Kansallisarkiston Vaasan toimipisteessä säilytettyä aineistoa siirretään Vaasan kaupungin arkistotiloihin. Yli 11 000 hyllymetriä odottaa kuitenkin hajauttamista muihin toimipisteisiin eri puolille Suomea.

 

Maakuntahallitus antoi kokouksessaan 13.12. maakuntajohtajalle tehtäväksi ryhtyä toimenpiteisiin Backmanin aloitteen johdosta. Maakuntahallitus kehotti kartoittamaan myös maakunnan kaikkien kuntien arkistotilatarpeet. Mahdollisena ratkaisuna nimittäin väläytettiin Vaasan kaupungin museioiden kokoelmatilojen suunnittelun laajentamista siten, että ne palvelisivat myös arkistotoimintaa. Kansallisarkisto ja mahdollisesti myös maakunnan muut kunnat voisivat silloin vuokrata sieltä tarvitsemansa puuttuvat hyllymetrit.

 

Pohjanmaalla asiasta keskustellaan tammikuussa 2022 kunnan- ja kaupunginjohtajien kokouksessa. Maakuntahallitus odottaa selvitystä toimenpiteistä maaliskuun loppuun mennessä.

 

TH

Lisää artikkeleita

Vuosikokous 4.4. 2023

Jäsenkirje 1/2023 lähtee maaliskuun alussa, sähköpostilla sekä paperikirjeenä niille, joilla ei ole s-postia, tai eivät ole vielä halunneet s-postiaan yhdistykselle ilmoittaa. Vuosikokouksen asiakirjat löytyvät 6.3. alkaen JÄSENILLE alasivulta. Kirjautumiseen käytetään s-postia ja salasaana. Ole yhteydessä (Tarja Hautamäki tai Aimo Nyberg), jos Sinulla ei vielä ole

Lue lisää

Mielipide Vöyrinkaupungin konepaja-alueen kaavoituksesta

Vaasan taideyhdistys keskusteli kokouksessaan 30.11. 2022 Wärtsilän alueen mahdollisuuksista edistää Vaasan kaupungin taide- ja kulttuuritoimintaa tulevaisuudessa. Yhdistyksen kannanotto   Vaasan kaupungin kaavoitus Vöyrinkaupungin konepaja-alue (ak1125) Wärtsilän laaja ja monipuolinen alue aivan kaupungin sydämessä tarjoaa loputtomasti mahdollisuuksia monien kulttuurin tilatarpeiden ratkaisemiseen Vaasassa. Kaupunginkirjasto aivan Wärtsilän alueen

Lue lisää

Piirustuskilpailun tulokset

Juhlaseminaari oli onnistunut kokonaisuus   Elisse Heinimaan kuvaesitys avasi silmiämme ymmärtämään kuinka tärkeää lasten ja nuorten taidekasvatus onkaan. Piirustuskilpailun palkintojen jako oli palkituille ja koko yleisölle mieleen jäävä kokemus. Väliaikatarjoilu pelasi, ja päivän päätteeksi kuultu Antti Haaviston vetämä paneelikeskustelu seitsemän alan osaajan kanssa oli erittäin

Lue lisää

Innostutko Sinä kuvataiteesta?

Olet sydämellisesti tervetullut kaikille avoimeen ja maksuttomaan juhlaan Kansalaisopisto Almaan 29.10.2022 klo 12–16.   Tilaisuuden järjestää Vaasan Taideyhdistys. Vaasan Taideyhdistyksen piirustuskoulun perustamisesta 80-vuotta. TAIKON 30-vuotta.   Juhlassa palkitaan lapsille ja nuorille järjestetyn piirustuskilpailun VIIVA ELÄÄ – LINJEN LEVER parhaat.   Paneelikeskustelua vetää toimittaja Antti Haavisto,

Lue lisää